7 اشتباه اصلی در پخت کیک

7 اشتباه اصلی در پخت کیک

در این پست 7 اشتباه اصلی در پخت کیک رو بررسی می کنیم.

 

 7 اشتباه اصلی در پخت کیک رو که بدونیم دیگه هیچ مشکلی برای کیک مون پیش نمی اد.

در واقع کیک درست کردن خیلی آسونه و بیش تر دستور پخت های کیک آسون هستند ولی  اگربخوایم کیک هامون واقعا حرفه ای و بی نقص باشه باید این نکات رو رعایت کنیم تا نتیجه کار بی نقص باشه.

مهم ترین اشتباهات رایج 7 خطای زیر هستند که ما تو این پست تک تکشون رو توضیح می دیم.

7 اشتباه اصلی در پخت کیک

1. تغییز در مقدار مواد اولیه یا مراحل دستور پخت:

به دستور پخت و مواد اولیه ای که گفته پایبند باشید و تغییرات ایجاد نکنید.

اینجوری نیست که بگیم کم و زیاد کردن مواد اولیه دستور پخت حتما فاجعه درست می کنه یا جایگزینی مواد با اصل دستور کیک همیشه مشکل ساز می شند

ولی اگر کیکتون بافت عجیبی پیدا کرد دیگه می تونید مطمئن باشید مشکل از کجا بوده. امکان داره از تغییر مواد اولیه باشه یا از مراحل آماده سازی.

اگر دستور پخت و ترتیب ترکیب مواد و اصول رو رعایت کنیم می دونیم که هیچ مشکلی از این مراحل ایجاد نمی شه و با خیال راحت کیک رو آماده می کنیم.

7 اشتباه اصلی در پخت کیک

2. وزن نکردن آرد:

یکی از 7 اشتباه اصلی در پخت کیک اینه که آرد رو وزن نکنید و با پیمانه اندازه بگیرید.

درسته که هنوز بیش تر دستور کیک ها آرد رو با پیمانه تعیین می کنند یا امکان داره ترازوی به گرم همه جا در دسترس نباشه ولی آرد رو نمیشه با پیمانه دقیق اندازه گرفت و بافت کیک رو خراب می کنه.

آرد کم بافت کیک رو خراب می کنه و آرد زیاد بافتش رو سفت و خشک می کنه.

هر زمان دستور پختی نگفت چند گرم نیاز هست شما خودتون می تونید به جای هر پیمانه که تو دستور پخت اومده 130 گرم آرد استفاده کنید.

7 eshteba 3 - 7 اشتباه اصلی در پخت کیک

3. استفاده از بیکینگ پودر و جوش شیرین کهنه

بیکینگ پودر و جوش شیرین برای پف کیک و بافت لطیفش استفاده می شند و اگر تازه نباشند نمی تونند خوب عمل کنند.

اصولا بعد 6 ماه تا یک سال تاریخ مصرف این مواد از بین می ره و دیگه خیلی خوب عمل نمی کنند.

اگر بیکینگ پودری که استفاده می کنید قدیمی باشه دیگه هرچقدرم همه نکات رو رعایت کنید باز نتیجه اون چیزی که میخواید نمی شه.

بهترین راه حل اینه که تاریخ شروع مصرف بیکینگ پودر و جوش شیرین رو روی شیشه اون بنویسید و بعد از 6 ماه ترجیحا با پودر تازه جایگزین کنید.

7 اشتباه اصلی در پخت کیک

4. مخلوط کردن نامناسب

بعضی دستور پخت ها امکان داره خیلی واضح مراحل آماده سازی و هم زدن کیک رو توضیح نداده باشند و شما دقیق ندونید که باید چیکار کنید.

از اونجاییکه هر کیک یک سری مراحل مجزا و متفاوت داره، اشتباه در این مرحله باز نتیجه دلخواه رو بهمون نمی ده.

البته یادگیری مراحل مخلوط مواد خیلی بستگی به تجربه داره و هرچی بیش تر کیک بپزید بهتر می دونید که روش درست کردن هر مدل کیک به چه صورته و از روی مواد اولیه هم می تونید مراحل آماده سازی رو حدس بزنید.

7 اشتباه اصلی در پخت کیک

5. استفاده از مواد اولیه سرد

مایع کیک مخلوطی ار مواد خشک و تر و چربی و مایعاتی هست که بصورت طبیعی با هم مخلوط نمی شند.

(مثلا مایونز رو در نظر بگیرید) یکی از دلایلی که می تونه باعث شه مواد کاملا باهم یکدست مخلوط نشند اینه که مواد اولیه سرد باشند.

کره اگر سرد باشه اصلا خوب با مواد کیک ترکیب نمی شه و بریده بریده می شه و همینم باعث می شه کیک خوب پخت نکنه.

البته در مورد خمیر پای و تارت داستان فرق داره و ما نیاز به کره سرد داریم تا مواد گوله گوله شند ولی درمورد کیک دقیقا برعکس کره باید با مواد یکدست شه.

پس وقتی که می خواید کیک بپزید حتما از قبل کره، تخم مرغ، شیر و هر مواد اولیه ای که داخل یخچال نگه می دارید رو بیرون بگذارید تا کاملا به دمای محیط برسند و بعد شروع به کار کنید.

حداقل نیم ساعت اگر مواد بیرون باشند باز بهتر از اینه که فورا با مواد سرد شروع به کار کنید ولی ایده آل اینه که مواد اولیه یک ساعت بیرون در دمای محیط گذاشته شند.

7 اشتباه اصلی در پخت کیک

6. تنظیم نبودن دمای فر

این نکته خیلی در کیک پزی مهمه. وقتی که شما فرتون رو روی دمای 180 درجه می گذارید به این معنی نیست که حتما دمای داخل فر 180 درجه است!

امکان داره درطول زمان فر حالت استاندارد دمای خودشو از دست بده البته بگذریم از اینکه خیلی از فر های داخلی از همون ابتدا دمای تنظیم شده ای ندارند.

اگر دمای فرتون حتی فقط 10 تا 15 درجه تفاوت داشته باشه امکان داره بافت کیک رو خراب کنه و اجازه نده خوب بپزه و پف کنه.

تنها راه حل برای این مشکل اینه که یه دماسنج نسوز مخصوص بخرید و داخل فر ترجیحا جایی که کیک رو برای پخت می گذارید بگذارید و دقیق ببینید که دمای فر مناسب پخت کیک شما هست یا خیر.

دماسنج های فر رو تو هر لوازم قنادی تو ایران می تونید خریداری کنید.
7 اشتباه اصلی در پخت کیک

7. خنک کردن نامناسب کیک

اگر کیک رو وقتی که هنوز گرمه داخل پلاستیک بپیچید که خشک نشه بافتش یک مقدار خراب می شه. اگر شوک دمایی هم به کیک بدید و از فر مستقیما جای سرد بگذارید باز بافت کیک خراب می شه.

کیک نیاز داره که آروم آروم به دمای محیط برسه و حتی اگر میخواید کیک رو فریز کنید باز اجازه بدید خود کیک به دمای محیط برسه بعد اون رو فریز کنید.

اجازه بدید 10 دقیقه کیک داخل قالب خنک شه، بعد کیک رو از قالب خارج کنید و بگذارید نیم ساعت دیگه خنک شه و بعد آماده تزیین یا سرو کردنه.

امیدوارم این نکات کیک پزی مفید بوده باشه.

یادتون نره نظراتتون به ما کمک می کنه که مطالب مفید تری رو براتون آماده کنیم 🙂

اینستاگرام ما رو فالو کنید.

منبع اصلی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *