کیک شکلاتی با پف عالی و زیاد بافت پنبه ای (بدون بیکینگ پودر)
کیک های شکلاتی اسفنجی معمولا یکم خشک تر از کیک های وانیلی میشن.
این هم بخاطر اینه که پودر کاکائو یکم بافت کیک رو خشک میکنه .
بیکینگ پودر هم درسته پف رو زیاد می کنه ولی بافت کیک یکم خشک می شه.
ولی این دستور پخت با چند تا مواد اولیه ساده که تو همه خونه ها هست یه کیک شکلاتی بهتون میده که واقعا بافتش رو هیچ جا نخوردید.
تازه اصلا نیازی به بیکینگ پودر و جوش شیرین هم ندارید .
پس یه کیک شکلاتی کاملا سالم داریم انقدر لطیفه که انگار یه تیکه ابر تو دهنتون گذاشتید و زود اب میشه تو دهن.
بچه ها که عاشق این کیک میشن چون طعم شکلات توش خیلی قویه و خوشمزه است.
برای عصرونه هم انتخاب واقعا خوبیه و با چای یا شیر عالی میشه.
خیلی هم کیک پرزحمتی نیست و تو کمتر از یک ساعت می تونید درستش کنید.پس حتما امتحانش کنید و بهموننظرتونو بگید.
مواد اولیه:
- زرده تخم مرغ 5 عدد
- تخم مرغ 1 عدد
- کره 60گرم
- شکلات تلخ مرغوب 80 گرم
- شیر 50 میلی لیتر
- آرد 90 گرم
- پودر کاکائو 1 ق.غ
- سفیده تخم مرغ 5 عدد
- نمک ¼ ق.چ
- پودر شکر 100 گرم
طرز تهیه :
1-همون اول رو روشن می کنیم و روی دمای 150 گرم می گذاریم تا گرم شه.
2- 5 تا از تخم مرغ ها رو سفید و زرده شون رو کاملا جدا می کنیم.
3-دقت کنید که ذره ای زرده وارد سفیده نشه چون چربی زرده به سفیده اجازه نمی ده که خوب پف کنه.
4-حالا به زرده ها یک تخم مرغ کامل هم اضافه می کنیم (هم زرده هم سفیده یک تخم مرغ).
5-میریم سراغ شکلات تلخ و شیر و کره. همه شون رو میریزیم داخل یک ظرف و بالای یک ظرف پر از آب می گذاریم تا با بخار آب حل شن.
6- به اصطلاح بن ماری می کنیم و آروم آروم با ویسک هم میزنیم که کاملا آب شند و مخلوط شن.
7-وقتی یکدست شدند از روی حرارت برشون می داریم و آرد رو با الک آروم بهش اضافه میکنیم و بعد پودر کاکئو رو.
8-حتما از الک استفاده کنید چون گوله های آرد و پودر کاکائو بافت کیک رو خراب می کنند.
9-حالا خیلی آروم با ویسک یا قاشق آرد رو با مخلوط شکلاتمون هم میزنیم تا کاملا مایع یکدستی شه.
10-وقتی مایع مخلوط شد دونه دونه زرده ها رو آروم داخل مایع هم میزنیم تا مخلوط شن.
11-نیاز به هم زدن زیاد نیست فقط کافیه که زرده داخل مایع دیده نشه و کاملا مخلوط بشه.
حالا میریم سراغ سفیده تخم مرغ ها.
12-سفیده رو اول با دور تند هم زن یکم هم می زنیم و نمک رو اضافه می کنیم و باز هم می زنیم.
13-بعد که یکم کف کرد تو سه مرحله پودر شکر (یا پودر قند ) رو بهش اضافه می کنیم.
14-بعد از هر بار که پودر شکر اضافه می کنید حتما چند دقیقه هم بزنید که خوب کف کنه و بعد دوباره شکر اضافه کنید.
15-این مرحله تو پف نهایی کیک خیلی مهمه و یه جورایی حیاتیه پس حتما انقدر سفیده رو با دور تند هم بزنید که رد پره ها روی سفیده بمونه.
16- دیگه همین که دیدید سفت شده و رد پره ها روش مونده کافیه و بیش تر هم نزنید که امکان داره سفیده تون پفش بخوابه. کل این مراحل حدودا 10 تا 15 دقیقه زمان می بره.
17-مایع کیکی که از قبل درست کردیم رو برمی داریم و داخلش یک سوم از سفیده هم زده رو میریزیم و خیلی آروم با ویسک هم میزنیم فقط در حدی که یکدست شن.
18-بعد کل مایع رو برمی گردونیم تو ظرف سفیده و آروم ویسک می کنیم.
19-آخرش هم با لیسک دور ظرف رو تمیز می کنیم که اصلا سفیده مخلوط نشده نمونه.
بازم تو این مرحله باید دقت کنیم که هوای داخل مایع تا جای ممکن از بین نره و همین که مایع یکدست شد دیگه هم نزنیم.
20-یک قالب بزرگ برمی داریم بعد یک قالب کوچیک تر تقریبا 18 سانتی برمیداریم و مایع رو داخلش میریزیم. قالبتون هم می تونه مثل ویدیو مربع باشه هم دایره تفاوتی نمی کنه فقط مهمه که داخل یه قالب یا ظرف بزرگتر گذاشته شه.
کیک شکلاتی با پف عالی و زیاد بافت پنبه ای
21-ظرف رو یکی دو بار میکوبونیم به زمین تا حبابای بزرگ از مایع خارج شه.
22-قالب ها رو داخل یک سینی بزرگتر میگذاریم و داخل فر قرار می دیم.
23- سینی رو پر آب می کنیم تا فضای فر رطوبت کافی داشته باشه که کیکمون کاملا مرطوب ، لطیف و پفکی بشه.
24-فر روی همون دمای 150 درجه می مونه و 90 دقیقه کیک داخل فر می پزه.
25-بعد 90 دقیقه روی کیک کاملا پف کرده و یکم برشته شده و پخته.
26- کیک رو از فر خارج می کنیم و فورا از قالبش هم خارج می کنیم و می گذاریم کاملا خنک شه.
این واقعا لطیف ترین و پنبه ای ترین کیک شکلاتی دنیاست اونم بدون نیاز به بیکینگ پودر و هر ماده شیمیایی دیگه.
کاملا سالم
کاملا خوشمزه
حتما نظرتونو بعد تست این کیک به ما بگید.
واقعا بدون بکینگ هست؟ آرد کیک پزی باید باشه؟
بله نیازی به بیکیتگ پودر نیست
آرد کیک پزی پف کیک رو خیلی بهتر می کنه ..
سلام.ممنون از توضیحاتتون. میشه تخم مرغ کمتری استفاده کرد؟ و دیگه اینکه اگه فر کوچیک باشه و مجبور بشیم مواد رو دو بار بپزیم چکار کنیم کفیت مواد باقی مانده خراب نشه
درود و سپاس از توجه و لطف شما
ترجیحا اگر تعداد تخم مرغ ها رو نصف کردید کل مواد اولیه رو هم نصف کنید و در دو مرحله مواد رو تهیه و پخت را انجام بدید چون مابع کیک بیرون از فر امکان داره حجم خودشو از دست بده .
با آرزو موفقیت.
آرد ۹۰ گرم یعنی حدودا بیشتر از نصف لیوان دسته دار فرانسوی کم نیست؟
درود وقت بخیر
اگر باقی مواد اولیه طبق اندازه های داخل دستور العمل استفاده کرده باشین 90 گرم آرد کافیه .
سلام خسته نباشید این کیک برای ده نفر اندازه میشه؟
سلام دوست عزیز. پیشنهاد ما برای ده نفر ترجیحا 1/5 یا دو برابر این کیکه. خود دستور پخت حدودا برای 6 ، 7 نفر کافی است.